Sean Connery

profil
Fotku nahrál uživatel.
Fandím 1 fanoušek
Nesnáším
0 antifanoušků
Napiš názor 0 názorů

Povolání: Herec

Věk: 88 let

Datum narození: 25.08. 1930

Místo narození: Skotsko, Edinburgh, Midlothian

Výška: 189 cm

Hodnocení Sean Connery

Přitažlivost
96% (5 hlasů) 1866.místo
Talent
95% (4 hlasů) 4418.místo
Inteligence
78% (5 hlasů) 11306.místo
Vtipnost
92% (4 hlasů) 4661.místo

Fotky Sean Connery (255)

Životopis Sean Connery Upravit životopis

Sir Thomas Sean Connery (* 25. srpna 1930, Edinburgh) je skotský herec, producent. Je držitelem ceny Akademie (tj. oskara), dvou cen BAFTA a tří zlatých glóbů. Proslavila ho role Jamese Bonda, kterého ztvárnil ve filmech - Dr. No (1962), Srdečné pozdravy z Ruska (1963), Goldfinger (1964), Thunderball (1965) a Žiješ jenom dvakrát (1967). Poté se objevil ještě v bondovkách Diamanty jsou věčné (1971) a Nikdy neříkej nikdy (1983). Všech sedm filmů bylo komerčně úspěšných. V roce 1988 získal Connery oskara pro nejlepšího herce ve vedlejší roli za film Neúplatní (1987), kde si zahrál po boku Kevina Costnera, Andyho Garcii a Roberta De Nira. Mezi jeho další filmy patří Marnie (1964), Liga výjimečných (2003), Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989), Hon na ponorku (1990), Highlander (1986), Vražda v Orient Expresu (1974), Dračí srdce (1996) a Skála (1996).

Soukromí

Do šlechtického stavu byl povýšen v červenci 2000 a může užívat titul Sir. Connery je přezdíván jako Největší žijící Skot. V roce 1989 byl vyhlášen časopisem People Nejsexy žijícím mužem a v roce 1999 ve věku 69 let Nejsexy mužem století. V současnosti žije v USA, kde má za sebou natáčení desítek filmových rolí.

Herecká filmografie

  • 1955 - Lilacs in the Spring
  • 1957 - Action of the Tiger
  • 1957 - Anna Christie (TV film)
  • 1957 - Hell Drivers
  • 1957 - No Road Back
  • 1957 - Time Lock
  • 1958 - Another Time, Another Place
  • 1958 - Women in Love (TV film)
  • 1959 - Darby O'Gill and the Little People
  • 1959 - Square Ring, The (TV film)
  • 1959 - Tarzanovo největší dobrodružství
  • 1960 - An Age of Kings (TV seriál)
  • 1960 - Colombe (TV film)
  • 1960 - Without the Grail (TV film)
  • 1961 - Anna Karenina (TV film)
  • 1961 - On the Fiddle
  • 1961 - The Frightened City
  • 1962 - Dr. No
  • 1962 - Nejdelší den
  • 1963 - Srdečné pozdravy z Ruska
  • 1964 - Goldfinger
  • 1964 - Bezcharakterní žena
  • 1964 - Marnie
  • 1965 - Pahorek
  • 1965 - Thunderball
  • 1966 - Krásné šílenství
  • 1966 - Un monde nouveau
  • 1967 - Žiješ jenom dvakrát
  • 1968 - Shalako
  • 1969 - Male of the Species (TV film)
  • 1970 - Molly Maguires
  • 1971 - Diamanty jsou věčné
  • 1971 - Andersonovy nahrávky
  • 1971 - Červený stan
  • 1973 - The Offence
  • 1974 - Vražda v Orient expresu
  • 1974 - Zardoz
  • 1975 - Muž, který chtěl být králem
  • 1975 - Vítr a lev
  • 1975 - Výkupné
  • 1976 - Další muž
  • 1976 - Robin a Mariana
  • 1977 - Příliš vzdálený most
  • 1979 - Kuba
  • 1979 - Meteor
  • 1979 - Velká vlaková loupež
  • 1979 - The American Film Institute Salute to Alfred Hitchcock (TV film)
  • 1981 - Zloději času
  • 1981 - Outland
  • 1982 - Pět dní jednoho léta
  • 1982 - Sword of the Valiant: The Legend of Sir Gawain and the Green Knight
  • 1982 - Wrong Is Right
  • 1983 - Nikdy neříkej nikdy
  • 1986 - Highlander
  • 1986 - Jméno růže
  • 1986 - Bonds Are Forever (video film)
  • 1987 - Neúplatní
  • 1988 - Můj život bez tebe
  • 1988 - Pevnost
  • 1989 - Indiana Jones a poslední křížová výprava
  • 1989 - Rodinný podnik
  • 1990 - Hon na ponorku
  • 1990 - Ruský dům
  • 1991 - Highlander II - Síla kouzla
  • 1991 - Robin Hood: Král zbojníků
  • 1992 - Šaman
  • 1993 - Vycházející slunce
  • 1994 - Highlander: The Animated Series" (TV seriál)
  • 1994 - Správný chlap v Africe
  • 1995 - První rytíř
  • 1995 - Vražedné alibi
  • 1996 - Dračí srdce
  • 1996 - Skála
  • 1998 - 30 Years of Billy Connolly" (TV seriál)
  • 1998 - Mstitelé
  • 1998 - Podoby lásky
  • 1999 - Past
  • 2000 - Osudové setkání
  • 2003 - Liga výjimečných

Zdroj: Wikipedia.org

Články o Sean Connery (13)

5 největších filmových svůdníků

04.07.2019 - Milostné příběhy by byly vcelku o ničem, pokud by se v nich neobjevovaly charizmatické a svůdné postavy.

5 slavných scén, které se v různých zemích liší

02.06.2019 - Jednou z největších předností hollywoodských filmů je fakt, že nezůstávají jen ve své domovské zemi, ale dostanou se k divákům po téměř celém světě.

TOP 5 nejlepších automobilových honiček z filmů

30.04.2019 - Pěstní souboje či přestřelky jsou jen jedním ze způsobů, kterým mezi sebou mohou hrdinové a padouši filmů bojovat.

5 nejlepších špionážních filmů

19.03.2019 - Špionážní filmy zažívaly největší rozkvět v na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, a to především díky jedné filmové sérii, ke které se dnes ještě dostaneme.

5 nejhloupějších rozhodnutí z akčních filmů

27.11.2018 - Když sledujete jakýkoliv akční film, musíte trochu potlačit svůj smysl pro realističnost.

7 zajímavostí z natáčení komiksových filmů z druhé fáze MCU

24.11.2018 - Nedávno jsme vám slíbili miniseriál o zajímavostech z natáčení komiksových „marvelovek“.

Všechny články o Sean Connery (13) »
TOPlist