Sean Connery

profil
Fotku nahrál uživatel.
Fandím 1 fanoušek
Nesnáším
0 antifanoušků
Napiš názor 0 názorů

Povolání: Herec

Věk: 93 let

Datum narození: 25.08. 1930

Místo narození: Skotsko, Edinburgh, Midlothian

Výška: 189 cm

Hodnocení Sean Connery

Přitažlivost
97% (6 hlasů) 1540.místo
Talent
96% (5 hlasů) 4074.místo
Inteligence
82% (6 hlasů) 10208.místo
Vtipnost
94% (5 hlasů) 3983.místo

Fotky Sean Connery (255)

Životopis Sean Connery Upravit životopis

Sir Thomas Sean Connery (* 25. srpna 1930, Edinburgh) je skotský herec, producent. Je držitelem ceny Akademie (tj. oskara), dvou cen BAFTA a tří zlatých glóbů. Proslavila ho role Jamese Bonda, kterého ztvárnil ve filmech - Dr. No (1962), Srdečné pozdravy z Ruska (1963), Goldfinger (1964), Thunderball (1965) a Žiješ jenom dvakrát (1967). Poté se objevil ještě v bondovkách Diamanty jsou věčné (1971) a Nikdy neříkej nikdy (1983). Všech sedm filmů bylo komerčně úspěšných. V roce 1988 získal Connery oskara pro nejlepšího herce ve vedlejší roli za film Neúplatní (1987), kde si zahrál po boku Kevina Costnera, Andyho Garcii a Roberta De Nira. Mezi jeho další filmy patří Marnie (1964), Liga výjimečných (2003), Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989), Hon na ponorku (1990), Highlander (1986), Vražda v Orient Expresu (1974), Dračí srdce (1996) a Skála (1996).

Soukromí

Do šlechtického stavu byl povýšen v červenci 2000 a může užívat titul Sir. Connery je přezdíván jako Největší žijící Skot. V roce 1989 byl vyhlášen časopisem People Nejsexy žijícím mužem a v roce 1999 ve věku 69 let Nejsexy mužem století. V současnosti žije v USA, kde má za sebou natáčení desítek filmových rolí.

Herecká filmografie

  • 1955 - Lilacs in the Spring
  • 1957 - Action of the Tiger
  • 1957 - Anna Christie (TV film)
  • 1957 - Hell Drivers
  • 1957 - No Road Back
  • 1957 - Time Lock
  • 1958 - Another Time, Another Place
  • 1958 - Women in Love (TV film)
  • 1959 - Darby O'Gill and the Little People
  • 1959 - Square Ring, The (TV film)
  • 1959 - Tarzanovo největší dobrodružství
  • 1960 - An Age of Kings (TV seriál)
  • 1960 - Colombe (TV film)
  • 1960 - Without the Grail (TV film)
  • 1961 - Anna Karenina (TV film)
  • 1961 - On the Fiddle
  • 1961 - The Frightened City
  • 1962 - Dr. No
  • 1962 - Nejdelší den
  • 1963 - Srdečné pozdravy z Ruska
  • 1964 - Goldfinger
  • 1964 - Bezcharakterní žena
  • 1964 - Marnie
  • 1965 - Pahorek
  • 1965 - Thunderball
  • 1966 - Krásné šílenství
  • 1966 - Un monde nouveau
  • 1967 - Žiješ jenom dvakrát
  • 1968 - Shalako
  • 1969 - Male of the Species (TV film)
  • 1970 - Molly Maguires
  • 1971 - Diamanty jsou věčné
  • 1971 - Andersonovy nahrávky
  • 1971 - Červený stan
  • 1973 - The Offence
  • 1974 - Vražda v Orient expresu
  • 1974 - Zardoz
  • 1975 - Muž, který chtěl být králem
  • 1975 - Vítr a lev
  • 1975 - Výkupné
  • 1976 - Další muž
  • 1976 - Robin a Mariana
  • 1977 - Příliš vzdálený most
  • 1979 - Kuba
  • 1979 - Meteor
  • 1979 - Velká vlaková loupež
  • 1979 - The American Film Institute Salute to Alfred Hitchcock (TV film)
  • 1981 - Zloději času
  • 1981 - Outland
  • 1982 - Pět dní jednoho léta
  • 1982 - Sword of the Valiant: The Legend of Sir Gawain and the Green Knight
  • 1982 - Wrong Is Right
  • 1983 - Nikdy neříkej nikdy
  • 1986 - Highlander
  • 1986 - Jméno růže
  • 1986 - Bonds Are Forever (video film)
  • 1987 - Neúplatní
  • 1988 - Můj život bez tebe
  • 1988 - Pevnost
  • 1989 - Indiana Jones a poslední křížová výprava
  • 1989 - Rodinný podnik
  • 1990 - Hon na ponorku
  • 1990 - Ruský dům
  • 1991 - Highlander II - Síla kouzla
  • 1991 - Robin Hood: Král zbojníků
  • 1992 - Šaman
  • 1993 - Vycházející slunce
  • 1994 - Highlander: The Animated Series" (TV seriál)
  • 1994 - Správný chlap v Africe
  • 1995 - První rytíř
  • 1995 - Vražedné alibi
  • 1996 - Dračí srdce
  • 1996 - Skála
  • 1998 - 30 Years of Billy Connolly" (TV seriál)
  • 1998 - Mstitelé
  • 1998 - Podoby lásky
  • 1999 - Past
  • 2000 - Osudové setkání
  • 2003 - Liga výjimečných

Zdroj: Wikipedia.org

Články o Sean Connery (23)

5 filmových adaptací, které autoři předloh nenáviděli

12.02.2024 - Ve světě filmu je přetváření knižních příběhů na stříbrné plátno běžnou praxí, která ale může vyvolat rozhořčení samotných autorů.

5 brutálních smrtí z filmů o Indiana Jonesovi

12.06.2023 - Premiéra 5. Indiana Jonese se kvapem blíží. Už 29. června se dočkáme posledního filmu, ve kterém si Harrison Ford (80) nasadí na čelo ikonický klobouk.

TOP 5 filmů o studené válce

10.04.2023 - Období studené války bylo dobou nejistoty a strachu z rostoucího napětí mezi Západem a Východem.

5 špionských „udělátek“, které by v moderních bondovkách neprošly

30.03.2023 - Éra Daniela Craiga (55) v roli Jamese Bonda je už chvíli za námi a nyní se hledá nová tvář pro agenta 007.

5 nejšílenějších scén z bondovek

13.11.2021 - Poslední bondovka s názvem Není čas zemřít je jedním z mnoha filmů, které se v současnosti snaží nalákat každého diváka.

5 nejlépe hodnocených bondovek

13.10.2021 - Kina se po covidu opět pomalu probouzejí k životu.

Všechny články o Sean Connery (23) »
TOPlist