Jonathan Frakes

profil
Fotku nahrál uživatel.
Fandím 2 fanoušci
Nesnáším
0 antifanoušků
Napiš názor 3 názory

Povolání: Herec, Moderátor, Režisér, Spisovatel

Věk: 68 let

Datum narození: 19.08. 1952

Místo narození: USA, Pensylvánie, Bethlehem

Výška: 193 cm

Hodnocení Jonathan Frakes

Přitažlivost
95% (8 hlasů) 1881.místo
Talent
94% (8 hlasů) 5036.místo
Inteligence
95% (6 hlasů) 3752.místo
Vtipnost
94% (7 hlasů) 3876.místo

Fotky Jonathan Frakes (26)

Životopis Jonathan Frakes Upravit životopis

Jonathan Scott Frakes (* 19. srpna 1952 Bellefonte, Pensylvánie) je americký filmový herec, režisér a moderátor. Krátce po jeho narození se celá rodina (otec James, matka Doris, mladší bratr Daniel) přestěhovala do Bethlehemu. Jonathanův otec syna vedl již od dětství k lásce k hudbě a díky němu se také Jonathan dostal k jazzu a ve čtvrté třídě se začal učit na pozoun.

V 70. letech se přestěhoval do New Yorku, kde působil v broadwayských divadlech a poprvé se objevil i v televizní mýdlové opeře The Doctors. Poté, co byla jeho role ze seriálu odstraněna, přesídlil do Los Angeles a následně hostoval v různých seriálech včetně The Waltons, The Dukes of Hazzard, Matlocka či Hill Street Blues.

V letech 1987 až 1994 hrál komandéra Williama Rikera ve sci-fi seriálu Star Trek: Nová generace, na který navázaly čtyři celovečerní filmy Star Trek: Generace (1997), Star Trek: První kontakt (1996), Star Trek: Vzpoura (1998) a Star Trek: Nemesis (2002). Rovněž hostoval v jednotlivých dílech seriálů Star Trek: Stanice Deep Space Nine, Star Trek: Vesmírná loď Voyager a Star Trek: Enterprise.

V roce 1988 se oženil s herečkou Genie Francisovou, s níž má syna Jamesona (* 1994) a dceru Elizabeth (* 1997). V současné době žije se svojí rodinou v Maine, kde učí na fakultě Rockport College filmovou a televizní režii.

Herecká filmografie

  • Castlevania (2011)
  • Flynn Carsen: Návrat do dolů krále Šalamouna (2006)
  • Griffinovi (2005)
  • Star Trek: Enterprise (2005)
  • Star Trek: Nemesis (2002)
  • Zloději času (2002)
  • Oh Baby (2000)
  • 3rd Rock from the Sun (2000)
  • Roswell (1999)
  • The Lot (1999)
  • Dying to Live (1999)
  • Star Trek: Vzpoura (1998)
  • Star Trek the Experience: The Klingon Encounter (1998)
  • Gargoyles: The Hunted (1998)
  • Gargoyles: The Force of Goliath (1998)
  • Gargoyles: Brothers Betrayed (1998)
  • Věřte nevěřte (1997)
  • Gargoyles: The Goliath Chronicles (1996)
  • Star Trek: První kontakt (1996)
  • Gargoyles (1994–1996)
  • Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1996)
  • The Paranormal Borderline (1996)
  • Brothers of the Frontier (1996)
  • Lois & Clark: The New Adventures of Superman (1995)
  • Alien Autopsy: (Fact or Fiction?) (1995)
  • Gargoyles: The Heroes Awaken (1995)
  • Star Trek: Stanice Deep Space Nine (1994)
  • Star Trek: Generace (1994)
  • Wings (1994)
  • Camp Nowhere (1994)
  • Star Trek: Nová generace (1987–1994)
  • Heaven & Hell: North & South, Book III (1994)
  • The Cover Girl and the Cop (1989)
  • Nutcracker: Money, Madness & Murder (1987)
  • Days of Our Lives (1986)
  • Matlock (1986)
  • It's a Living (1986)
  • North and South, Book II (1986)
  • Dream West (1986)
  • Zóna soumraku (1985)
  • North and South (1985)
  • Falcon Crest (1985)
  • Hotel (1985)
  • Paper Dolls (1984)
  • Highway to Heaven (1984)
  • Remington Steele (1984)
  • The Fall Guy (1984)
  • Five Mile Creek (1984)
  • Bare Essence (1983)
  • This Is the Life (1983)
  • Voyagers! (1982)
  • Quincy M.E. (1982)
  • Hill Street Blues (1982)
  • Hart to Hart (1982)
  • The Dukes of Hazzard (1981)
  • The Night the City Screamed (1980)
  • Beulah Land (1980)
  • Paris (1980)
  • Eight Is Enough (1979)
  • The Waltons (1979)
  • The Associates (1979)
  • Beach Patrol (1979)
  • The White Shadow (1979)
  • Barnaby Jones (1978)
  • Charlie’s Angels (1978)
  • Fantasy Island (1978)
  • The Doctors (1963)

Zdroj: Wikipedia.org

Články o Jonathan Frakes (1)

TOP 5 nejlepších duchařských seriálů

10.07.2020 - I když si to občas nepřiznáme, každý z nás se rád občas bojí.

Všechny články o Jonathan Frakes (1) »
TOPlist